Prima etapa in pregatirea melcilor pentru a fi consumati de catre om presupune curatirea lor cu
tarate de grau sau de cereale, ovaz.
Aceste produse s-au dovedit a fi agentii purificatori datorita procentului mare de purgatori continuti capabili sa grabeasca evacuarea din sistemul digestiv aoricaror urme de hrana.
Melcii trebuie supusi purificarii pentru 3 zile, dupa care urmeaza 2 zile in care sunt infometati pentru a elimina complet continutul sistemului digestiv. in ultimele 2 zile, apa va fi furnizata in mod regulat prin intermediul sistemului pentru a mentine melcii in stare activa astfel incat sa colaboreze in procesul de purificare.
Sistemul de purificare a melcilor dupa selectarea si colectarea melcilor potriviti a fi pregatiti pentru comercializare (avand intre 30 si 40 mm), acestia sunt dispusi in containere foarte bine curatate (galeti mari din plastic cu capac ), in care sunt practicate gauri pe suprafata inferioara pentru a permite evacuarea rezidurilor. Containerele sunt cladite intr-un cadru care le sustine.
Reziduurile eliminate se colecteaza printrun sistem de de rigole inclinat care usureaza drenarea. si containerele sunt dispuse sub un anumit unghi, cuprins intre 15 si 20 de grade, pentru a permite eliminarea excesului de apa si a reziduurilor. Containerele trebuie asigurate in cadru pentru a nu se rasturna si pentru a usura indepartarea si curatarea lor.
Capacele sunt indepartate in momentul amplasarii in cadru, ramanand un mare gol ce va fi acoperit apoi cu o plasa din plastic cu gauri de 1 cm.
Acest acoperis trebuie asigurat impotriva evadarii melcilor, in urma fortarii acestuia prin impingeri repetate.
Cand containerele sunt deteriorate pronuntat si sunt murdare datorita curatirii melcilor, acestia vor trebui mutati intr-un spatiu provizoriu pana le va fi curatata garsoniera la care se vor reintoarce. sistemul de purificare trebuie amplasat intr-un spatiu in care climatul poate fi controlat (daca temperatura interiaora creste peste 28°C sau scade sub 6°C, melcul isi va intrerupe activitatea) si nivelul umiditatii trebuie sa ramana la 80% pentr ca activitatea de crestere sa se deruleze in conditii optime. includerea unui sistem automat de ceata va fi necesara, acesta trebuind sa functioneze imediat dupa lasarea intunericului pentru a incuraja melcii sa se hraneasca.
Acest sistem de alimentare cu apa ajuta si pentru mentinerea umiditatii la nivelul dorit, precum si pentru a asigura cantitatea de umeazeala necesara adaparii melcilor.
Hrana animelelor se distribuie dupa ce sistemul de alimentare cu apa se activeaza in timpul intunericului.
Ratele de depozitare in containere depind de marimea acestuia.
Pentru un container de 25 l, cantitatea de melci ce va fi depozitata pentru perioada de purificare este de 70 – 90 exemplare. suprapopularea va scadea capacitatea de hranire a melcilor si va crea si probleme de igiena in interiorul containerelor.
Transformarea melcilor in escargot pentru a pregati melci vii pentru a fi utilizati in bucatarie, toate echipamentele si ustensilele utilizate trebuie sa fie realizate din otel inoxidabil, iar suprafata de lucru trebuie sa intruneasca cerintele mentionate prin Codul National de Construire si de Amenajare a Capacitatilor de Productie Alimentara. in cele ce urmeaza sunt prezentate 2 sisteme de preparare si procesare a melcilor.
Aceste produse s-au dovedit a fi agentii purificatori datorita procentului mare de purgatori continuti capabili sa grabeasca evacuarea din sistemul digestiv aoricaror urme de hrana.
Melcii trebuie supusi purificarii pentru 3 zile, dupa care urmeaza 2 zile in care sunt infometati pentru a elimina complet continutul sistemului digestiv. in ultimele 2 zile, apa va fi furnizata in mod regulat prin intermediul sistemului pentru a mentine melcii in stare activa astfel incat sa colaboreze in procesul de purificare.
Sistemul de purificare a melcilor dupa selectarea si colectarea melcilor potriviti a fi pregatiti pentru comercializare (avand intre 30 si 40 mm), acestia sunt dispusi in containere foarte bine curatate (galeti mari din plastic cu capac ), in care sunt practicate gauri pe suprafata inferioara pentru a permite evacuarea rezidurilor. Containerele sunt cladite intr-un cadru care le sustine.
Reziduurile eliminate se colecteaza printrun sistem de de rigole inclinat care usureaza drenarea. si containerele sunt dispuse sub un anumit unghi, cuprins intre 15 si 20 de grade, pentru a permite eliminarea excesului de apa si a reziduurilor. Containerele trebuie asigurate in cadru pentru a nu se rasturna si pentru a usura indepartarea si curatarea lor.
Capacele sunt indepartate in momentul amplasarii in cadru, ramanand un mare gol ce va fi acoperit apoi cu o plasa din plastic cu gauri de 1 cm.
Acest acoperis trebuie asigurat impotriva evadarii melcilor, in urma fortarii acestuia prin impingeri repetate.
Cand containerele sunt deteriorate pronuntat si sunt murdare datorita curatirii melcilor, acestia vor trebui mutati intr-un spatiu provizoriu pana le va fi curatata garsoniera la care se vor reintoarce. sistemul de purificare trebuie amplasat intr-un spatiu in care climatul poate fi controlat (daca temperatura interiaora creste peste 28°C sau scade sub 6°C, melcul isi va intrerupe activitatea) si nivelul umiditatii trebuie sa ramana la 80% pentr ca activitatea de crestere sa se deruleze in conditii optime. includerea unui sistem automat de ceata va fi necesara, acesta trebuind sa functioneze imediat dupa lasarea intunericului pentru a incuraja melcii sa se hraneasca.
Acest sistem de alimentare cu apa ajuta si pentru mentinerea umiditatii la nivelul dorit, precum si pentru a asigura cantitatea de umeazeala necesara adaparii melcilor.
Hrana animelelor se distribuie dupa ce sistemul de alimentare cu apa se activeaza in timpul intunericului.
Ratele de depozitare in containere depind de marimea acestuia.
Pentru un container de 25 l, cantitatea de melci ce va fi depozitata pentru perioada de purificare este de 70 – 90 exemplare. suprapopularea va scadea capacitatea de hranire a melcilor si va crea si probleme de igiena in interiorul containerelor.
Transformarea melcilor in escargot pentru a pregati melci vii pentru a fi utilizati in bucatarie, toate echipamentele si ustensilele utilizate trebuie sa fie realizate din otel inoxidabil, iar suprafata de lucru trebuie sa intruneasca cerintele mentionate prin Codul National de Construire si de Amenajare a Capacitatilor de Productie Alimentara. in cele ce urmeaza sunt prezentate 2 sisteme de preparare si procesare a melcilor.