miercuri, 6 februarie 2013

Cerintele stocului de pornire

Stocul initial va fi procurat din salbaticie. Momentul cel mai potrivit pentru colectare este atunci cand exista o vreme umeda.
Primavara, inainte sau dupa ploaie este cel mai nimerit sa colectam melci, odata ce temperatura incepe sa se incalzeasca si melcii se activeaza din hibernare.
Cresterea si necesitatea de imperechere ii scoate la lumina pe melci.
Melcii ce se culeg trebuie sa fie dintre cei mai mari, pentru a putea fi apoi sortati dintre ei exemplarele destinate dezvoltarii si stocului disponibil pentru vanzare.

Melcii culesi vor fi tinuti in carantina pentru o perioada de minim 30 zile.
Aceasta actiune trebuie respectata si daca melcul este destinat vanzarii.
Perioada de 30 zile este aleasa fiind considerata un interval suficient de eliminare a oricarui contaminant sau toxina care ar fi putut fi prezenta in corpul melcilor, reusind a fi eliminata prin intermediul sistemului biologic in acest rastimp.

Implementarea unui program nutritional controlat in corelatie cu intervalele de timp destinate altor scopuri, este un aspect recomandat a se realiza.
Melcii colectati din natura ca reprezentand stocul fermei, sunt supusi unei rate sporite de mortalitate datorata necesitatii acomodarii cu mediul.
Melcii ar fi putut consuma hrana otravita ori au putut fi expusi chimicalelor cu care se spray-aza culturile agricole.
Melcii se hranesc cu plante ce contin alkaloizi considerati a fi otravitori pentru om.

Recoltarea

Melcii pot fi recoltati din orice zona in care omul a practicat horticultura, din gradinile proprii, din zonele verzi ale comunitatii.
Proprietarii sau ingrijitorii gradinilor asigura sprijin neconditionat in starpirea acestor daunatori.
Perioada cea mai potrivita pentru colectarea melcilor este seara si noaptea, atunci cand acestia sunt activi pentru a-si procura hrana sau pentru a se impreuna.
Melcii pot fi culesi si in timpul sau dupa ploaie, la lumina zilei.
Echipamentul necesar pentru o recoltare cu succes este reprezentat de haine de ploaie, o lanterna puternica si o galeata din plastic de 10 – 15 l prevazuta cu un capac perforat ce asigura ventilarea. Capacul este util pentru ca altfel melcii pot evada cu rapiditate.
La putin timp dupa ce au fost culesi, melcii sunt plasati in zona construita in acest sens, fiind atent distribuiti in zona lor din noul mediu. sunt mentinuti 30 zile sub supraveghere unde le este oferit un aliment nutitional, a carui compozitie va fi amintita in detaliu in sectiunea de Nutritie a raportului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © . Cresterea melcilor, ferma de melci - Posts · Comments
Theme Template by .