duminică, 24 februarie 2013

Cresterea melcilor la nivel comercial

Selectarea corecta a melcilor este foarte importanta pentru succesul programului de crestere, doar exemplarele mature si bine dezvoltate fiind selectate din colecta initiala de melci salbatici, criteriul aplicandu-se si in continuare pentru programele de crestere ale generatiilor urmatoare.

Masa pentru inmultire este realizata dintr-un cadru de lemn care controleaza si inglobeaza exemplarele de melci in timpul imperecherii si pana isi depuna ouale. Baza mesei este facuta prin combinarea unei incalcituri de fire peste care se aseaza stratul din cherestea de-a lungul cadrului in interiorul lui.

Tuburi concave din plastic se folosesc pentru transportul apei si pentru dispunerea hranei in interiorul cadrului, fiind amplasate deasupra. Utilizarea retelei de sarma permite aerarea spatiului si reducerea dejectiilor si acumularii reziduurilor in perimetru, deoarece de indata ce melcii elimina, acesti produsi cad pe podeaua din cadrul fermei, asa incat mediul acela nu ramane atat de incarcat.

Masa trebuie sa fie usor inclinata pentru a permite scurgerea lenta a apei din interior, astfel incat zona va fi alimentata in permanenta si in mod continuu cu apa proaspata necesara atat pentru baut cat si pentru facilitarea miscarilor melcilor in cautarea partenerului, realizata cu ajutorul tuburilor concave de plastic amplasate in acest cadru.

Hrana se aseaza de-a lungul marginilor exterioare ale canalelor concave din plastic, asa incat apa sa nu o spele. Rezidurile alimentare vor trebui eliminate periodic si tuburile curatate regulat pentru a mentine un nivel de igiena normal. Gardul electric cu care este prevazut acoperisul cadrului va asigura ca melcii sa nu evadeze de pe masa pe durata perioadei de inmultire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © . Cresterea melcilor, ferma de melci - Posts · Comments
Theme Template by .