sâmbătă, 19 aprilie 2014

Pregatirea terenului pentru ferma de melci

Pregătirea Terenului

Avem nevoie de cele mai bune conditii pentru cresterea si inmultirea melcilor de aceea este obligatorie pregatirea terenului. Operatiunile se vor efectua pe toata suprafata crescatoriei dar fara sa afectam zonele inconjuratoare.

Principala etapa este curatarea de corpuri straine, vegetatie si daunatori. Acestea pot fi: maracini, trunchiuri de copaci, cioburi, daramaturi, materiale vegetale, frunze, pietre, deoarece sub ele se pot ascunde daunatori si pot impiedica uramtoarele etape.

O etapa la fel de importanata este aratul. Nu se realizeara foarte adanc, la o adancime de maxim 30 cm, nu dorim sa amestecam solurile. Dar nici la o distanta mai mica, intrucat unul dintre principalele scopuri ale aratului este distrugerea galeriilor de cartita. Asa ca adancimea optima este de 25 - 30 cm.
Dupa arat urmeaza corectarea chimica a solului. Marea majoritatea folosesc vaul, atat stins cat si nestins pentru ajustarea aciditatii. Daca solul este sarac in calciu putem folosi si praf de marmura, creta furajera sau un amestec de roci calcaroase matuntite fin.

Daca procentul de argila depaseste 35% putem adauga nisip, dar cel mai recomandabil este sa fim atenti si sa nu construim o ferma de melci pe un teren argilos. Daca il detinem deja vom fi obligati sa adaugam nisip, dar daca trebuie sa cumperi unul, ai mare grija la compozitie. (incearca sa eviti)
Ultima etapa o consta in maruntinea pamantului, toti bolovanii trebuie frezati, sa avem un sol fin, putem repeta acesta operatiune de cateva ori, pana ajungem la un rezultat ok.

Cea mai buna specie este Helix lucorum, este mai putin pretentioasa decat celelalte specii si se adapteaza mai bine pe solurile compacte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © . Cresterea melcilor, ferma de melci - Posts · Comments
Theme Template by .