vineri, 6 iunie 2014

Retete cu melci



Cele mai bune retete cu melci doar pe ferma-melci.blogspot.ro.

Multe dintre aceste retete sunt culese de pe internet sau trimise chiar de catre dumneavoastra.

Pentru mai multe retete accesati pagina de RETETE .


Carnea melcilor, asemanatoare cu carnea de peste, este foarte saraca in lipide (0,5–0,8%) si relativ saraca in calorii (60-80 cal/100g.), in schimb este bogata in proteine cu inalta valoare biologica (12-16%), in substante minerale (1,5%) si in azot (2,5%)”.

Pe buna dreptate se pune intrebarea daca ne aflam sau nu in fata unui remediu miraculos care ne scapa de atatea probleme, sau sunt doar speculatii de ordin gastronomic si comercial.

Cercetarile mai recente au confirmat insusirile miraculoase ale carnii de melc. Astfel s-a constatat ca aminoacizii continuti in proteinele carnii de melc si in saliva acestora, contribuie la reconstituirea in intregime a tesutului gastric si deci la vindecarea ulcerului. Ei lubrifieaza caile respiratorii, contribuind la vindecarea afectiunilor pulmonare, a bronhiilor si gatului. Tusea convulsiva este combatuta de complexul glucoprotidic numit helicina.

Aminoacizii din proteinele melcului catifeleaza si favorizeaza eliminarea celulitei si a varicelor. Foarte bogati in calciu, melcii consumati sunt indicati in combaterea rahitismului si a altor cazuri in care organismul are nevoie de acest element. Datorita bogatiei in acizi grasi polisaturati, consumul carnii de melc combate acumularea de colesterol, iar datorita continutului ridicat in saruri minerale si fier, este deosebit de util in timpul sarcinii si alaptarii. Fiind saraca in lipide, carnea de melc poate fi recomandata in meniurile celor care sufera de boli ale ficatului, arteroscleroza, obezilor, batrânilor, celor cu regim dietetic impus.

Nu in ultimul rand melcii sunt utilizati in industria cosmetica, sau ca furaj pentru o serie de animale de blana, de companie si pasari.

Sursa:  gazetadeagricultura.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © . Cresterea melcilor, ferma de melci - Posts · Comments
Theme Template by .